Šrilanka ir skaista salu valsts Indijas okeānā, apmēram 32 kilometrus no Indijas dienvidaustrumu krasta. Tās oficiālais nosaukums ir Šrilankas Demokrātiskā Sociālistiskā Republika, un agrāk to sauca par Ceilonu. Šrilanka ir tropu tauta, un tajā ir daudzkultūrāla sabiedrība ar ļoti viesmīlīgiem cilvēkiem. Ir astoņas UNESCO aizsargātas vietas, kā arī daudzas senās pilsētas un vecpilsētas, no kurām daudzas var apmeklēt ceļojumā uz Šrilankas. Tas piedāvā brīnišķīgu neskartu pludmales izvēli ar Indijas okeāna akvamarīna ūdeņiem un lieliem nacionālajiem parkiem, kā arī savvaļas dzīvnieku pārpilnību, lai apmierinātu dzīvnieku mīļotājus. Dabas entuziastiem ir daudz izcilu botānisko dārzu.
Iesaistieties dzīvnieku pasaulē un dabas aizsardzībā Šrilankā, neskartas dabas vidū. Šrilanka atrodas Indijas okeānā, un tās tropiskā klimata, unikālās dabas un daudzo eksotisko augu un dzīvnieku dēļ var uzskatīt par īstu vasaras paradīzi. Šrilanka noteikti ir lieliska vieta, kur izbaudīt piedzīvojumus.
Šrilankas virtuve ir pazīstama kā karsta un pikanta. Patiesībā daudzus Šrilankas ēdienus uzskata par karstākajiem pasaulē čilija satura ziņā. Atzīstot, ka vidējam tūristam šīs maltītes var būt pārāk karstas, vairums tūristu reģionu piedāvā vietējo iecienīto ēdienu ar zemu garšvielu versiju.
Rīsi ir Šrilankas virtuves pamats, un tos parasti pasniedz ar zivīm vai kariju, kura pamatā ir dārzeņi. Lielākā daļa ēdienu tiek pagatavoti uz kokosriekstu piena bāzes, un karijas parasti tiek pasniegtas ar dažādiem papildinājumiem, piemēram, marinētiem gurķiem, čatnijiem un sambolu. Visslavenākais sambols ir kokosriekstu sambols, kas ir izgatavots no malta kokosrieksta, kas sajaukts ar čilija pipariem, kaltētām zivīm un laima sulu, un pēc tam to sasmalcina pastā, ko ēd ar rīsiem.
Tā kā Šrilanka ir sala, piekrastes pilsētās tiek baudītas svaigas jūras veltes. Tropu augļi ir arī izplatīti, piemēram, svaigi mango, ananāsi, arbūzi, papaijas un banāni.
Šo ēdienu veido rīsi, kas ir vārīti un pasniegti ar īpašu kariju. Lamprais tiek pasniegtas arī ar frikadelēm, kas ir gaļas bumbiņas, kuras ir iesaiņotas banānu lapās un ceptas, tādējādi uzsverot holandiešu ietekmi uz Šrilankas kultūru.
Šis ēdiens ir dzimis Šrilankā un ir gatavots no raudzētiem rīsu miltiem, kokosriekstu piena. Kad mīkla ir uzrūgusi, tā tiek pagatavota wok līdzīgā pannā un tiek pasniegta brokastīs vai vakariņās, un tai bieži pa virsu pievieno mīkstu vārītu olu.
Šrilanka ir viens no labākajiem tējas ražotājiem pasaulē. Valstī atrodamie kalnu kalni nodrošina ideālu vidi aromātiskas tējas audzēšanai, tāpat kā augstums. Lielākā daļa Šrilankas iedzīvotāju tēju dzer ar pienu un cukuru. Tējas dzeršanas kultūru atveda briti Šrilankas kolonizācijas laikā.
Visas vietas ir aizpildītas