Somija ir vienkārši maģiska: nacionālie parki ar lāčiem un ziemeļbriežiem, ziemeļblāzma (Aurora borealis), kas dejo pāri sniegotajai ainavai. Ar zem nulles ziemu un īsu zelta vasaru šī ir vieta, kur novērtēt gadalaikus, un somi zina, kā baudīt dzīvi neatkarīgi no laika apstākļiem. Apmeklējiet sniegotos mēnešos Somiju, kur var slēpot, braukt ar ragavām un atpūsties saunās, vai izbaudiet vietējo prieku vasarā ar ikgadējiem festivāliem, kruīziem ezerā un bezgalīgu pusnakts sauli. Atklājiet iespaidīgo Helsinku arhitektūru un virtuvi, kā arī iepazīstieties ar Somiju, atklājot mākslas rajonus, ziņkārīgus muzejus, piemēram, Somijas Nacionālo muzeju, vecos tirgus ar somu delikatesēm.
Spēcīgi ietekmēta no austrumu un rietumu kaimiņiem, Somija joprojām ir viena no noslēpumainākajām valstīm Eiropā. Šī ir zeme, kas vislabāk pazīstama ar lakoniskiem, izveicīgiem cilvēkiem, kuriem patīk atpūsties saunā, ikgadējiem festivāliem un savdabīgiem Muminu pasaku varoņiem – viņu unikalitāte ir laba valsts šarmu sastāvdaļa. Lai gan Somija ir tālu no budžeta ceļotāju paradīzes, noteikti ir veidi, kā ietaupīt naudu, it īpaši, ja Jūs zināt, kur un ar ko doties.
Somu virtuve ir visu Somijas ceļojumu pieredzes izcilākais piedāvājums – krēmveida zupas, tumšās rudzu maizes, sviesta konditorejas izstrādājumi un daudz zivju, piemēram, kūpināts lasis un ceptas siļķes.
Somijas virtuvi lielā mērā ir ietekmējušas Zviedrijas, kā arī Krievijas receptes un ēdieni. Tradicionālās maltītes parasti koncentrējas ap kartupeļiem, gaļu, zivīm, pienu, sviestu un rudzu maizi. Somijas ēdieni ir pazīstami ar tradicionālo stilu apvienošanu ar mūsdienu ēdienu gatavošanu.
Tradicionāls somu ēdiens Lohikeitto ir garšīga krēmveida zupa, kas pagatavota ar laša gabaliņiem, puraviem, vārītiem kartupeļiem ar dillēm. Šis vienkāršais un sātīgais ēdiens ir lielisks veids, kā iesildīt savu Somijas tūri.
Siļķe, kas sastopama tikai Baltijas jūrā, ir viena no populārākajām zivju sugām, ko ēd Somijā. Jūs varat izmēģināt to kūpinātu, sālītu vai marinētu, un tā ir īpaši garšīga, kad to cep – krēmveida mīklā un sviestā līdz kraukšķīgai garozai.
Karēlijas pīradziņi ir vieni no iecienītākajiem tradicionālajiem somu ēdieniem. Roku darbs ar plānu rudzu garoziņu parasti tiek pildīts ar rīsiem un burkāniem vai kartupeļu biezeni, un pirms karstas cepšanas krāsnī tos pārklāj ar olu sviestu.
Visslavenākais no Kemi apskates objektiem ir ledlauzis Sampo. Kādreiz kalpojis Somijas valdībai, atverot sasalušās jūras, Sampo tagad piedāvā unikālu kruīza pieredzi Botnijas līcī. Uz kuģa var baudīt Arktikas ainavu vai ieturēt maltīti restorānā.
Ziemas laikā Rovaniemi galvenas aktivitātes ir sniega motociklu safari, ziemeļbriežu un haskiju braucieni un ziemeļu gaismas medības. Vasarā Rovaniemi pa divām lielajām upēm, kas plūst cauri pilsētai, notiek skaists un relaksējošs kruīzs ar upi.
Mūsdienās Helsinki ir kaut kas līdzīgs starptautiskai metropolei, vienlaikus saglabājot mazpilsētas noskaņu. Vislabākais apmeklējuma laiks ir vasarā, kad somi velk nost virsjakas un dodas uz āra bāriem un kafejnīcām, lai baudītu sauli.
Ceļotājiem Ālandu salas piedāvā aktivitātes: laivošana, makšķerēšana, golfs un daudz ko citu. Pateicoties daudzajiem tiltiem un prāmjiem, ir viegli nokļūt no vienas salas uz otru, un Ālandu ceļi ir lieliski piemēroti velo brīvdienām.
Viens no Somijas lielākajiem, vislabāk novērtētajiem un populārākajiem kūrortiem, Levi piedāvā plašu 45 trašu un aktivitāšu klāstu visiem pieredzes līmeņiem. Tajā ir arī rosīgs atpūtas ciems, dažādas naktsmītnes, tostarp guļbūves un stikla iglu.
Lapzeme ir Norvēģijā, Zviedrijā, Somijā un Krievijā. Tūrismam Somijas daļa ir svārīgākā. Somija ir viena no labākajām vietām, kur vērot Aurora Borealis (ziemeļblāzu), jo tās parādās vairāk nekā 200 naktīs gadā Somijas Lapzemē.
Visas vietas ir aizpildītas