Nepāla, kas atrodas starp Ķīnu un Indiju, ir ne tikai mājvieta augstākajam kalnam pasaulē, visdziļākajai aizai, kalnu upēm, tempļiem un pilīm, bet arī mājvieta bagātīgai un daudzveidīgai etniskajai kultūrai. Mājvieta drosmīgiem Gurkhiem un leģendāriem Šeriem. Ar bagātīgām tradīcijām Nepāla personificē smaidīgo nepāliešu patieso siltumu. Viena no jaunākajām republikām pasaulē Nepāla piedāvā neticamas iespējas piedzīvojumiem daudzveidīgajā reljefā no augstiem Himalajiem līdz līdzenumiem, veidojot Tarai jostu. Ceļojumā uz Nepālu tūristi varēs izpētīt kultūras tradīcijas, kas ir neatņemama Nepāla dzīves sastāvdaļa, un tajās piedalīties. Nepāla ir viens no iespaidīgākajiem ceļojumu galamērķiem pasaulē. Nepāla aptver Himalaju centrālo daļu, 1310 krāšņās virsotnes, kas pārsniedz 6000 metrus, ieskaitot astoņas no pasaules augstākajām 14 virsotnēm 8000 metru augstumā, plīvojošu upi, slīdošus terases kalnus; sulīgs, tvaikojošs tropisks un augstkalnu līdzenums, kas atgādina Tibetu. Galvaspilsēta Nepāla, Katmandu ielejā, auglīgā zaļā bļoda, kas atrodas Himalaju pakājes vidū, ir krāšņas mākslas oāze un senās un izsmalcinātās kultūras mājvieta. Nepāla ir dažādu etnisko mozaīku sajaukums.
Oficiāli augstākā valsts uz Zemes, Nepāla parasti tiek dēvēta par pasaules jumtu. Tas, šķiet, ir piemērots Himalaju nācijai, kur planējošie, sniegotie kalni pazūd mākoņos kā kāpnes uz debesīm. Everesta kalns ir zvaigžņu atrakcija. Tūristi savās gaitās iet pārgājienos un apbrīno pasaules augstāko virsotni, kas flirtē ar stratosfēru 8,848 m augstumā. Bet šī burvīgā valsts ir daudz vairāk nekā tikai kalni.
Nepāliešu virtuve apvieno dažādas sastāvdaļas, paņēmienus un īpašības no kaimiņvalstīm ar savu gastronomijas vēsturi. Nepālas tautai, kas atrodas Himalajos, ir daudz dažādu izcelsmju un etnisko piederību, un šī dažādība ietekmē valsts virtuvi. Nepālas ēdieni parasti ir veselīgāki nekā vairumam citu Dienvidāzijas virtuvēm, tie mazāk paļaujas uz tauku izmantošanu un vairāk uz dārzeņiem, liesu gaļu, marinētām sastāvdaļām un salātiem. Kamēr Nepāla izjūt smagas ietekmes no saviem tuvākajiem ģeogrāfiskajiem kaimiņiem, piemēram, Indiju, Ķīnu un Tibetu, šī kalnainā valsts savas robežas ārpuses atvēra tikai piecdesmitajos gados. Šis faktors papildus transporta un tirdzniecības grūtībām Nepālas ģeogrāfiskajā stāvoklī joprojām ir koncentrējies uz vietēji audzētu produktu izmantošanu.
Momo ir Nepālas pelmeņu versija, un parasti tie satur tvaicētus dārzeņus vai gaļu. Momo parasti pievieno vienu vai divus mērces, bieži ar tomātu pamatni vai raudzētiem dārzeņiem. Garšvielas Nepālā dažreiz ir diezgan pikantas, un tās bieži satur neapstrādātu čiliju un ķiplokus. Ir daži interesanti momo varianti ar pildījumiem, kas saistīti ar sieru vai kartupeļiem.
Ja Nepālai būtu nacionālais ēdiens, tas būtu Dal Bhat. Šķērsojot robežu no Bengālijas, Dal Bhat sastāv no rīsu (vai aizstājēju) centra un lēcām, kurus ieskauj dažādi ēdieni. Sānos var būt marinēti gurķi, kraukšķīgi ēdieni, gaļa vai zivis, jogurts un čatnijs. Rīsus Nepālā regulāri aizstāj ar roti – neraudzētu maizi. Šī ēdiena varianti ir neskaitāmi, taču, apmeklējot viesus, ir svarīgi izmēģināt vismaz vienu no tiem, lai iegūtu autentisku Nepālas virtuves garšu.
Thukpa ir Nepālas karstā nūdeļu zupa, kas satur gaļas un dārzeņu gabalus. Šis ziemīgais gardums ir populārs Katmandu un citos Nepālas kalnu reģionos. Rūpīgi garšvielām pievienotais gaļas ēdiens ēdienam piešķir ļoti patīkamu aromātu, gaļas virskārtas atspoguļo Nepālas faunu un var svārstīties no jaku, kazas un jēra gaļas līdz vistas gaļai. Ēdiens ir īpaši populārs Nepālā un Tibetā, taču nepāliešu versija dažkārt ir pikantāka, padarot to populārāku nekā tās tibetiešu variantu.
Visas vietas ir aizpildītas