Latvija, kas atrodas starp Baltijas valstīm Ziemeļeiropā, ir maza, taču izsmalcināta, dinamiskas arhitektūras zeme, neskarti lauki un savvaļas smilšu pludmales. Tā kā vairāk nekā pusi valsts teritorijas klāj meži un simtiem kilometru pulverveida balta krasta līnija, šī ir vieta, kur savienoties ar zemi. Latvieši dzīvo labu dzīvi dabā ar Jāņu svētkiem, svaigiem ēdieniem un slaveno melno balzamu, spēcīgu augu liķieri. Ceļojums pa Latviju parādīs tradīciju piesātinātu valsti, kur lauki, viensētas un ciemati gadu desmitu laikā ir maz mainījušies, un pat galvaspilsēta ir vēsturisks mantojums. Mūsu ceļojumu pieredze vedīs pa viduslaiku ielu labirintiem Rīgas UNESCO sarakstā iekļautajā vecpilsētā ar vienu no pasaules lielākajām jūgendstila ēku kolekcijām, lielisku muzeju centru un virsotnēm, kas paceļas virs horizonta.
45% valsts teritorijas klāj dabiski meži, un piekrastes līnija aptver 500 kilometru attālumu, kas ir viena valsts trešdaļa. Tas sastāv no garām smilšu pludmalēm, aiz kurām ir priežu meži un kāpas, kuras var redzēt ceļojumā pa Latviju. Ceļojumos pa Latviju var apmeklēt četrus reģionus: Zemgali, Vidzemi, Kurzemi un Latgali. Viņi visi ir ļoti līdzīgi, bet tajā pašā laikā katram ir savas īpašības.
Latvijas virtuve mēdz būt veselīga un sātīga, un, tāpat kā daudzas Eiropas valstis, to ir ietekmējušas arī tās kaimiņvalstis. Gaļa ir regulāra daļa lielākās daļas maltīšu Latvijā, ieskaitot medījumus, piemēram, bebru, briežus, kuiļus un pīles. Tomēr visbiežāk lietotā gaļa ir cūkgaļa. Kartupeļi ir vēl viens pamata ēdiens Latvijā, un tie kaut kādā veidā ir pasniegtas ar gandrīz visiem Latvijas ēdieniem. Ar Baltijas jūras piekrasti nav pārsteidzoši, ka zivis sastāda lielu daļu no valsts uztura. Daudzas kūpinātas zivis uzskata par delikatesi. Visbeidzot, Latvija ir lieliska piena produktu ražotāja, un nevajadzētu palaist garām iespēju nobaudīt svaigu sieru. Kamēr latviešu ēdieni ir diezgan tradicionāli, galvaspilsētā Rīgā tiek pasniegti daudz starptautiskās virtuves ēdieni.
Noteikti atbrīvojiet vietu rudzu maizes zupai, tradicionālam latviešu desertam, kas gatavots no āboliem, rozīnēm, kanēli, dzērvenēm, plūmēm un saldinātas rupjmaizes. Augšā liek putukrējumu un baudā šo krēmveidīgo kārumu.
Šis ir viens no tradicionālākajiem karstajiem ēdieniem, kas sastopams Latvijā. Šis ēdiens satur pelēkos zirņus, kas ir vārīti un pēc tam apcepti ar speķi. To var pasniegt ar skābu krējumu, un tas var būt gan uzkodas, gan arī galvenā maltīte.
Kā jau minēts, Latvija ir lieliska piena produktu ražotāja. Viena no šādām īpatnībām ir biezpiens. Ir dažādi veidi, un to var pagatavot un pasniegt dažādos veidos, ieskaitot pankūkas vai sajaukt ar krējumu.
Rīgai ir 800 gadu sena vēsture. Tas atspoguļojas pilsētas vecpilsētas arhitektūrā, kā arī tās galvenajos ceļos ar vairāk nekā 750 jūgendstila ēkām, kuras daudzas rotā kailas dievietes un mitoloģiski zvēri. Vecrīgā ir vēsturiskas ēkas, daudzas baznīcas un bruģakmens ielas, kuras var baudīt ceļojumā pa Latviju.
Šis ir viens no vecākajiem un lielākajiem brīvdabas muzejiem Eiropā. Šis muzejs ir unikāls, jo tas sāka kolekcionēt savus eksponātus pirms 1. pasaules kara, un daudzi tā izstādes objekti ir ļoti labā stāvoklī. Laikā no 17. gs. līdz 19. gs. 30. gadiem ir uzceltas 118 vēsturiskas ēkas, kas pārstāv visas Latvijas daļas.
Sigulda ir kļuvusi pazīstama kā “Latvijas Šveice”. Ainava ir iedvesmojusi māksliniekus un dzejniekus no pagātnes, pateicoties skaistajām ainavām. Tas ir arī Latvijas lielākais piedzīvojumu, kā arī pārgājienu un riteņbraukšanas galamērķis. No Turaidas torņa paveras pasakains skats uz ieleju un upi.
Ar savu satriecošo viduslaiku pili, bruģētajām ielām, zaļajiem kalniem un labiekārtotajiem dārziem, Cēsis ir pievilcīgākā mazpilsēta Latvijā. Tai ir arī vēsture. Tas atspoguļojas tās divās pilīs vienā. Pirmais ir vecās Vendenas pils, kas dibināta 1214. gadā, tumšā akmens torņi. Otra ir dzīvespriecīgāka pilij līdzīga 18. gadsimta muižas ēka, kurā kādreiz dzīvoja vācu grāfu dinastija.
Jūrmala ir kūrortpilsēta ar 33 kilometru baltu smilšu pludmales posmu. Kādreiz tas bija iecienīts kūrorts augsta līmeņa komunistiskās partijas amatpersonām, īpaši Leonīdam Brežņevam un Ņikitam Hruščovam. Atšķirībā no daudzām Eiropas kūrortpilsētām, lielākā daļa Jūrmalas restorānu un viesnīcu atrodas vairāku kvartālu attālumā no pludmales, kas uztur jūru tīru Latvijas ceļojumu laikā.
Pils un apkārtējie dārzi tagad ir muzejs. Jūs varat apmeklēt Zelta zāli, Balto zāli un Lielo galeriju. Muzejā apskatāmi lietišķās un tēlotājas mākslas un vēstures eksponāti. Blakus esošais parks ir franču stilā, un tajā ir rožu dārzs, dekoratīvas terases un strūklakas. Vasarā parks tiek izmantots mūzikas festivāliem. Pils priekšā atrodas trīs Rastrelli projektētas strūklakas.
Visas vietas ir aizpildītas