Kenija ir kā savvaļas dabas sinonīms, un pilnīgi pamatoti. Kenijas safari patiešām ir viens no galvenajiem veidiem, kā redzēt savvaļas dzīvniekus to dabiskajā vidē, savvaļas dzīvnieku rezervātos un nacionālajos parkos. Kenija ir daudzveidīgu ainavu valsts ar plašiem līdzenumiem, kur brīvi klīst dzīvnieku valstība. Ir arī majestātiski sniegoti kalni (Kenijas kalns ir otra augstākā virsotne Āfrikas kontinentā pēc Kilimandžaro kalna, sasniedzot 5200m), kā arī tropiskas palmu pludmales blakus koraļļu rifiem gar Indijas okeāna piekrasti. Centrālā augstiene ir sadalīta Lielajā Rifta ielejā no ziemeļiem uz dienvidiem. To visu var baudīt ceļojumā uz Keniju.
Lauvas un leopardi ir tikai daļa no ainavas Kenijā, kas ir viens no Austrumāfrikas iecienītākajiem safari galamērķiem. Vairāk nekā 40 nacionālie parki un dabas rezervāti ir izkaisīti starp Viktorijas ezeru un Indijas okeānu, aptverot katru iedomājamo ainavu un atspoguļojot gandrīz katru dzīvnieku Āfrikā: no aardvarkiem līdz zebrām. Kā Jūs varētu gaidīt, savvaļas dzīvnieku safari ir Kenijas tūrisma dzīvības spēks, un ceļotāju infrastruktūra ir iespaidīga. Džipi, autobusi un vieglie lidaparāti katru dienu fano visā valstī uz safari namiņiem un telšu nometnēm, daži vienkārši un zemnieciski, citi krāšņi un bagātīgi.
Kenijas ainavas ir bagātas ar daudzveidību. Gandrīz katrs zināmais zemes veids šajā pasaulē pastāv miniatūrā, sākot no kalniem un ledājiem līdz sausiem tuksnešiem, no sausas savannas līdz ezeriem un blīvam mežam. Ceļotāji dodas uz Maasai Mara līdzenumiem un pārceļas Kenijas kalna nogāzēs, un lielākais vairums tūristu pat nedomā par to, vai ir jādodas uz Keniju, bet gan par to, kurš savvaļas dzīvnieks vispirms jāmeklē.
Kenijas virtuvi ir grūti raksturot kā patiesi “Kenijas”, jo katram reģionam ir savas vietējās ēdienkartes. Kenijas kopienām ir dažādas izvēlnes, kas atspoguļo dažādos reģionus un iztikas līdzekļus. Neskatoties uz to, daži Kenijā gatavoti ēdieni atspoguļo Indijas, Arābu un Eiropas ietekmi. Svahili ēdienos mēdz izmantot ingvera, čili, kokosriekstu, krējuma, laima un sasmalcinātu tamarinda sēklu kombināciju. Kenijas iedzīvotājiem patīk izmantot vietējās izcelsmes sastāvdaļas un viņi mēdz grilēt gaļu, it īpaši liellopu gaļu un kazu.
Šis ēdiens ir vārītas kukurūzas un pupiņu maisījums. Tas ir populārs ēdiens Centrālajā provincē starp Kikuyu kopienā.
Tas sastāv no sasmalcinātu tomātu, sīpolu un paprikas maisījuma. Nevārīts salātu ēdiens, to parasti pasniedz ar Nyama Choma (grauzdēta gaļa – parasti liellopa gaļa).
Šo ēdienu veido malti kukurūzas milti un ūdens, kas tiek vārīts, līdz tas sasniedz mīklai līdzīgu konsistenci. Ugali parasti sautē bumbiņā un pēc tam iemērc mērcē vai sautējumā, kas pagatavots no dārzeņiem un gaļas. Šī ir iecienītākā maltīte, it īpaši ar Luosu Njanzas provincē, bet tiek baudīta visā Kenijā.
Visas vietas ir aizpildītas