lvru +37122182225 info@hermestravel.lv
+37122182225 info@hermestravel.lv
Taizemiesu virtuve, тайская кухня

Taizemiešu virtuve ceļojumos uz Taizemi

Ieskaties ceļojumā!

Cenā iekļauts lidojums
2024/2025 SEZONA!

Puketa – Krabi

No€1,389
10.11.24-23.11.24 / 18.11.24-30.11.24 / 25.01.25-08.02.25 / 16.02.25-03.03.25
Lidosta Rīga
Izbaudiet gleznainās pludmales un kristāldzidru jūru, izpētot Andamanu piekrastes skaistumu.
0
SEZONA 2024/2025

Pataija – Kočanga – Bangkoka

No€1,369
04.11.24-16.11.24 / 14.11.24- 25.11.24 /21.12.24-03.01.25 / 21. 01.25-03.02.25 / 31.01.25-13.02.25
Lidojums no Rīgas līdostas
0
khao sok, čeolan, као сок, чеолан
2024/2025 SEZONA!

Puketa – Khao Sok – Krabi

No€1,589
10.11.24-23.11.24 / 18.11.24-30.11.24
Rīgas lidosta
0
ceļojums uz taizemes ziemeļiem: garkaklaino sieviesu ciems
SEZONA 2024/2025

Taizemes Ziemeļi (Čiangmaja un Čiangraja) ar atpūtu Kočangas salā

No€2,139
04.11.24-16.11.24
Rīgas lidosta
0
Krabi, Taizeme, Таиланд
SEZONA 2024/2025

Ceļojums apkārt Taizemei: Pataija -Bangkoka – Krabi – Puketa

No€1,739
14.11.24- 05.12.24 / 21.11.2024-05.12.2024 / 01.02.25-16.02.25
Rīgas lidosta
0
Kambodža, Ceļojums uz Taizemi, Тур в Таиланд, камбоджа
Divas valstis vienā ceļojumā

Pataija – Kambodža – Kočanga – Bangkoka

No€1,939
04.11.2024-16.11.2024
Lidojums no Rīgas
0
SEZONA 2024/2025

Pataija – Kvai Upe – Kočanga – Bangkoka

No€1,489
31.01.25-13.02.25
Lidojums no Rīgas
0
Taizemiesu virtuve, тайская кухня

Daudziem ceļotājiem Taizeme ir vārti uz Āziju. Bet ēdiens un kultūra tur ir tik laba, ka daži ceļotāji nekad nevēlas ceļot ārpus tās. Iespējams, ka tai nav vispārējās ķīniešu vai indiešu virtuves ekspozīcijas, taču taizemiešu virtuve ir viena no Āzijas populārākajām, un ceļojums uz Taizemi noteikti ļaus viņu ēdieniem kļūt par Jūsu dzīves daļu. Bet ko Jums vajadzētu ēst, kad esat tur? Lasiet tālāk un mēs Jums izstāstīsim.

Sekojot līdzīgiem rakstiem, kas detalizēti apraksta ceļojumus uz Japānu, Itāliju un Franciju, mēs esam izveidojuši klasisko Taizemes ceļojuma ēdiena maršrutu. Tas sākas Bangkokā, savienojas ar Čiangmaju un pēc tam beidzas ar dienvidu pludmalēm un salām. Ēšana Taizemē ietvers ne tikai vairāku ēdienu vakariņas izsmalcinātos restorānos, bet arī pasaules klases gardumus ielu stendos, atspirdzinošus desertus un bezgalīgu garšu un garšvielu katrā ēdienā.

tom yum goong
Tom Yum Goong

Taizemiešu ēdienu izlasē Bangkokā

Taizeme nav lielākā valsts ģeogrāfiskā ziņā, taču tai ir liela reģionālā daudzveidība, runājot par virtuvi. Protams, tāpat kā tūristu takā, visi pārtiku ceļi ved uz Taizemes galvaspilsētu Bangkoku, kura ir ideālā vieta ceļojuma sākšanai. Bangkoka ir visvairāk apmeklētākā pilsēta uz planētas un viena no pievilcīgākajām un savvaļas vietām atkarībā no tā, kurp dodaties. Dodieties lejā pa Khao San Road (mugursomu ceļotāju meku), bet pēc tam dodieties uz Siam Paragon Mal. Aizraujoši Bangkokā ir tas, ka  tā ir skaista pretruna ar milzīgu bagātību un izaugsmi un ar nabadzību un veciem dzīves veidiem un rosīgu ielas ainu, kas neslēpjas ēnās. Viss ir redzams līdzās viens otram. Ēdiens atspoguļo šo daudzveidību.

Bangkoka atrodas Taizemes centrā, reģionā, kur ēdiens ir maigāks nekā citur, padarot to par labu iepazīstināšanu ar virtuvi ceļojumā uz Taizemi. Tā ir arī lielākā valsts pilsēta, un tajā ir cilvēki no visiem dažādajiem Taizemes reģioniem, tāpēc daudzās kulinārijas iespējas pilsētā sniedz Jums labu priekšstatu par valsti kopumā. Bet pirmajā dienā Taizemē pietiks ar vienkāršu iepazīstināšanu ar dažiem Bangkokas populārākajiem ēdieniem.

Lai arī tradicionālais taizemiešu ēdiens sastāv no četrām līdz piecām ēdienu kārtām, ko parasti veido zupa, cepts ēdiens, salāti, karijs un dārzeņi, Jums nav jāturas pie šīs tradīcijas, kad ceļojat pa Taizemi. Šī ir kulinārijas pilsēta, kas apmierina ikvienu, sākot ar pasaules klases franču un itāļu ēdienu un beidzot ar garšīgām ielu uzkodām, kas ir vairāk apmierinošas nekā labākās Mišelina zvaigznītes. Ieceļojot pilsētā, rīkojieties vienkārši. Pēc Wat Pho un Lielās pils apmeklējuma, iegūstiet pirmo pusdienu baudījumu no Bangkokas neticamā ielas ēdiena, izvēloties Pad Thai, kas ir populārākais ēdiens valstī. Maisītā nūdeļu, pupiņu kāpostu, garneļu, olu, tofu, zivju mērces un zemesriekstu kombinācija ir spilgts pikantu un skābu garšu piemērs, kas dominē Taizemes virtuvē. Atvēliet laiku Thipsamai izlases sastāvam, ja vēlaties izjust vienu no pilsētas mīlētākajām Pad Thai vietām.

Pēcpusdienā turpiniet savu Taizemes ceļojumu ar pilsētas vēsturi un kultūru. Ja ir nedēļas nogale, vēliet laiku Čatučakas nedēļas nogales tirgum un apsveriet iespēju doties kruīzā pa vienu no daudzajiem kanāliem. Saulrietā dodieties uz Vatu Arunu un vērojiet, kā iedegas masīvais budistu templis, kad saule krīt zem horizonta. Tad ir laiks nobaudīt Bangkokas gardēžu priekus. Vienkārši noteikti zupas ēdienkartē iekļaujiet zupu Tom Yum Goong, jo pikantais, citronzāles aromāts ir taizemiešu iecienīts ēdiens, un Jūs neatradīsiet labāku tā versiju kā Bangkokā. Apsveriet tādu ēdienu izmēģināšanu kā Pad Krapao, kas ir malta cūkgaļa, kas apcepta ar baziliku un čili, Pad See Eiw (ja Jums nav prātā, ka nūdeles būs divreiz vienā dienā), kas ir platas rīsu nūdeles, vārītas ar ķīniešu brokoļiem un gaļu, vai Kai Med Ma Muang, pazīstams arī kā Indijas vistas gaļa.

Pēc Taizemes kulinārijas delikatesēm jādodas uz Lebua Hotel Sky bāru (kur tika filmēta The Hangover Part II), lai iedzert kokteili ar skatu 250m virs pilsētas. Pēc tam dodaties atpakaļ uz virsmas līmeni uz Khao San Road, lai nobaudītu slaveno haosu. Pēc tam uz Chinatown (Yaowarat) vakara uzkodu pagatavošanai (ja Jums joprojām ir apetīte), izvēloties dažus mango lipīgos rīsus vai Pa Thong Ko – garšīgu taizemiešu virtuli, kas vakarā ir ideāls nobeigums.

pad thai
Pad Thai

Pikantās delikateses Čiangmajā

Kad esat ieguvis to labāko no Bangkokas, turpiniet savu ceļojumu uz Taizemi pa tūristu taku uz populārāko ziemeļu pilsētu: Čiangmaju. Čiangmaja var šķist klusa, salīdzinot ar Bangkoku, bet pilsētai ir daudz, kas nav ārpus dzīvojamas atmosfēras. Tā ir skaista, un pieticīgajā izmērā ir daudz atrakciju. Ēdiens ir arī lielisks. Atrodoties tālu no jūras, ziemeļu Taizemes virtuves ēdienos nav tik daudz jūras velšu. Arī ēdiens ir daudz mazāk sāļš nekā citur, jo sāls zivju mērcē nav tik universāls. Pārtika tā vietā ir rūgtāka un skāba, un to ietekmē Laosas, Mjanmas un Ķīnas dienvidu aromāti.

Pirmajai maltītei pamēģiniet Khao Soi – apreibinošs kokosriekstu karijs, kas pildīts ar ceptu vistu, čili un kraukšķīgām ceptām nūdelēm, kuras pārtrauc un iesūc krēmveidīgo buljonu ēdienreizēs. Kad esat ieguvis pirmo ziemeļnieku ēdienu garšu, pavadiet laiku tūristu vecajā centrā, lai apskatītu tādus populārus tempļus kā Wat Prathat Doi Suthep. Vakarā iegūstiet pirmo Khao Niaow garšu – lipīgos rīsus, kas balto rīsu vietā ir ziemeļu pamata ēdiens. Šie lipīgie rīsi tiek pasniegti gabaliņos un iemērkti sarkanā un zaļā čili mērcē kā blakus ēdiens daudzās ēdienreizēs. Izbaudiet kādu grillētu vistas gaļu vai citu gaļu kā galveno ēdienu, bet noteikti arī pasūtiet Som Tam – pikantos zaļās papaijas salātus, kas ir karsti, bet arī rada pieradumu. Plānas papaijas sloksnes tiek apvienotas ar tomātiem, garām pupiņām, ķiplokiem un lielu daudzumu čiliju, lai izveidotu ļoti pikantu ēdienu, kuru nekad neaizmirsīsiet – vienkārši pārliecinieties, ka neēdiet visu čiliju.

Khao Soi
Khao Soi

Izbaudiet retas garšas Isanā

Ja jums ir laiks un vēlme izbaudīt Taizemes garšu ārpus tūristu takas, dodaties uz Isanas ziemeļaustrumu reģionu, kas ir ģeogrāfiski lielākā valsts daļa, bet ceļotāji to reti apmeklē. Kultūras ziņā tā ir līdzīga Laosai, taču neļaujiet Bangkokas un Čīangmajas atšķirībām no kultūras Jūs maldināt; šī joprojām ir autentiska Taizeme. Patiesībā Isana ir lieliska vieta, kur pieredzēt valsti, kā tas būtu bijis agrāk. Tā apvienojums ar vietējiem iedzīvotājiem, lieliskas vēsturiskas vietas un neredzēti dārgakmeņi padara to par pievilcīgu vietu, ko apmeklēt ceļojumā uz Taizemi.

Ēdiens Isanā ir viens no populārākajiem valstī. Faktiski tādi ēdieni kā Som Tam tiek meklēti šeit un ir kļuvuši ļoti populāri Bangkokā un Čiangmajā. Tomēr, kad atrodaties Isanā, ēdiens bieži var nākt no dažiem negaidītiem avotiem. Vistas gaļa šeit ir populāra, bet tāpat arī varde, un pat čūska, jo nabadzīgie iedzīvotāji gardo ēdienu pagatavošanai izmanto visu, ko var atrast.

Lieliska Isanas ēdiena unikāla garša bieži sastāv no laima, zemesriekstiem, čiliem, garšaugiem, piemēram, cilantro, un gaļas, ir liellopa gaļas šķēle, sagriezta grillēta gaļa, kas tiek pasniegta ar laima sulas mērci, zivju mērci, zaļumiem un garšvielām uz kraukšķīga grauzdēta rīsa. Var baudīt liellopu ārpus Taizemes ziemeļaustrumu daļas, bet, ja apmeklēsit Isanu, ēdiens būs labāks nekā citur atrodams.

Som Tam
Som Tam

Jūras veltes un Dim Sum Puketā

Lielākajai daļai klasisko maršrutu, kas tiek piedāvāti ceļojumos uz Taizemi, ceļotāji izlaiž Isanu un ceļojumu noslēdz dienvidu pludmalēs un salās, no kurām Puketa ir vispopulārākā, tāpēc beigsim mūsu ēdiena tūri tieši šeit. Dienvidos jūras veltes ir galvenā olbaltumviela, un kokosriekstu piens nonāk gandrīz katrā ēdienā. Ēdiens ir arī sāļš, jo zivju mērce kļūst par pamata sastāvdaļu, un grillētas zivis bieži pārklāj ar sāli, lai fiksētu ēdiena mitrumu.

Pūketā (vai Koh Samui vai Koh Phi Phi), visticamāk, pavadīsiet savas dienas pludmalē vai tās tuvumā,  bet naktis ballītēs. Dim Sum ir populārs ēdiens Taizemes dienvidos. Restorāni Dim Sum ir atvērti no agra rīta līdz pusdienlaikam, tāpēc Jums būs jāiet no rīta, lai izbaudīt dažus no šiem pikantiem pelmeņiem. Izvēloties Thai Dim Sum, Jūs izvēlaties pelmeņu veidus, kurus vēlaties pasūtīt, no tvaicēšanas trauka priekšpusē vai ledusskapjiem gar aizmuguri, un pēc tam atgriezieties savā vietā un gaidiet, kamēr Jūsu izvēli tvaicēs un pasniegs Jums.

Pēc brokastīm dodaties uz pludmali un pēc saules baudīšanās pusdienās paņemiet pikanto zupu un salātus. Jūs, iespējams, nevēlaties garšvielu, kad tā ir asa, bet ticiet man, nekas Jūs tik labi neatdzesē kā garšviela. Vakarā vakariņās izmēģiniet dažas ceptas zivis un kokosriekstu kariju, bieži kā galveno sastāvdaļu pievienojot garnelēm vai zivīm. Pēc tam, kad esat izpildījuši jūras velšu plānu, nakti aizveriet ar kādu mango saldējumu, kas Jūs atvēsinās  kā neviens cits ēdiens.

Dim Sum
Dim Sum

Ieskaties ceļojumā!

Cenā iekļauts lidojums
2024/2025 SEZONA!

Puketa – Krabi

No€1,389
10.11.24-23.11.24 / 18.11.24-30.11.24 / 25.01.25-08.02.25 / 16.02.25-03.03.25
Lidosta Rīga
Izbaudiet gleznainās pludmales un kristāldzidru jūru, izpētot Andamanu piekrastes skaistumu.
0
SEZONA 2024/2025

Pataija – Kočanga – Bangkoka

No€1,369
04.11.24-16.11.24 / 14.11.24- 25.11.24 /21.12.24-03.01.25 / 21. 01.25-03.02.25 / 31.01.25-13.02.25
Lidojums no Rīgas līdostas
0
khao sok, čeolan, као сок, чеолан
2024/2025 SEZONA!

Puketa – Khao Sok – Krabi

No€1,589
10.11.24-23.11.24 / 18.11.24-30.11.24
Rīgas lidosta
0
ceļojums uz taizemes ziemeļiem: garkaklaino sieviesu ciems
SEZONA 2024/2025

Taizemes Ziemeļi (Čiangmaja un Čiangraja) ar atpūtu Kočangas salā

No€2,139
04.11.24-16.11.24
Rīgas lidosta
0
Krabi, Taizeme, Таиланд
SEZONA 2024/2025

Ceļojums apkārt Taizemei: Pataija -Bangkoka – Krabi – Puketa

No€1,739
14.11.24- 05.12.24 / 21.11.2024-05.12.2024 / 01.02.25-16.02.25
Rīgas lidosta
0
Kambodža, Ceļojums uz Taizemi, Тур в Таиланд, камбоджа
Divas valstis vienā ceļojumā

Pataija – Kambodža – Kočanga – Bangkoka

No€1,939
04.11.2024-16.11.2024
Lidojums no Rīgas
0
SEZONA 2024/2025

Pataija – Kvai Upe – Kočanga – Bangkoka

No€1,489
31.01.25-13.02.25
Lidojums no Rīgas
0

Sazināties ar mums!

Ja Jums ir kādi jautājumi, droši dodiet ziņu!

    ×

    Visas vietas ir aizpildītas

    Diemžēl uz izvēlēto ceļojumu vairs nav brīvu vietu.
    Sazinieties ar mūsu menedžeri un mēs palīdzēsim jums atrast ceļojuma variantus, kas atbilstu jūsu vēlmēm.
    KONTAKTI

    GDPR

      Call Now Button