lvru +37122182225 info@hermestravel.lv
+37122182225 info@hermestravel.lv
ao phang nga, taizeme, таиланд

10 skaistākie Taizemes nacionālie parki

Ieskaties ceļojumā!

Cenā iekļauts lidojums
2024/2025 SEZONA!

Puketa – Krabi

No€1,389
10.11.24-23.11.24 / 18.11.24-30.11.24 / 25.01.25-08.02.25 / 16.02.25-03.03.25
Lidosta Rīga
Izbaudiet gleznainās pludmales un kristāldzidru jūru, izpētot Andamanu piekrastes skaistumu.
0
SEZONA 2024/2025

Pataija – Kočanga – Bangkoka

No€1,369
04.11.24-16.11.24 / 14.11.24- 25.11.24 /21.12.24-03.01.25 / 21. 01.25-03.02.25 / 31.01.25-13.02.25
Lidojums no Rīgas līdostas
0
khao sok, čeolan, као сок, чеолан
2024/2025 SEZONA!

Puketa – Khao Sok – Krabi

No€1,589
10.11.24-23.11.24 / 18.11.24-30.11.24
Rīgas lidosta
0
ceļojums uz taizemes ziemeļiem: garkaklaino sieviesu ciems
SEZONA 2024/2025

Taizemes Ziemeļi (Čiangmaja un Čiangraja) ar atpūtu Kočangas salā

No€2,139
04.11.24-16.11.24
Rīgas lidosta
0
Krabi, Taizeme, Таиланд
SEZONA 2024/2025

Ceļojums apkārt Taizemei: Pataija -Bangkoka – Krabi – Puketa

No€1,739
14.11.24- 05.12.24 / 21.11.2024-05.12.2024 / 01.02.25-16.02.25
Rīgas lidosta
0
Kambodža, Ceļojums uz Taizemi, Тур в Таиланд, камбоджа
Divas valstis vienā ceļojumā

Pataija – Kambodža – Kočanga – Bangkoka

No€1,939
04.11.2024-16.11.2024
Lidojums no Rīgas
0
SEZONA 2024/2025

Pataija – Kvai Upe – Kočanga – Bangkoka

No€1,489
31.01.25-13.02.25
Lidojums no Rīgas
0
ao phang nga, taizeme, таиланд

Taizeme ir valsts ar vairākiem pārsteidzošiem nacionālajiem parkiem. Ja apmeklējat šo daudzveidīgo un skaisto valsti, Taizemes nacionālie parki rada labu kontrastu vairāk apdzīvotajām teritorijām, kas atrodas tuvu lielākajai daļai viesnīcu un kūrortu. 10 skaistākie Taizemes nacionālie parki dod iespēju apskatīt Taizemes neskarto dabu un savvaļas dzīvniekus.

Neliels ieskats Taizemes dabā

Taizeme ir mājvieta vairāk nekā 10% no pasaules dzīvniekiem. Tur ir vairāk nekā 285 zīdītāju sugas, tai skaitā ziloņi, tīģeri, leopardi, Malaizijas saules lāči, brieži un ūdri, kā arī dažādu sugu primāti, tostarp giboni, pērtiķi un makakas. Aitas, kazas, savvaļas liellopi un savvaļas cūkas arī ir izplatītas. Lielie zīdītāji, piemēram, ziloņi un tīģeri ievērojami samazinājušies skaitā un dzīvo, galvenokārt nacionālajos parkos un aizsargājamās teritorijās. Ziloņi tiek uzskatīti par Taizemes simbolu. Taizeme ir paradīze putnu mīļotājiem, jo šeit Jūs varat atrast aptuveni 925 putnu sugas. Ir arī daudz plēsīgu putnu, kuri ir atrodami visā Taizemē. Taizeme ir mājvieta daudziem rāpuļiem un abiniekiem, tai skaitā aptuveni 176 čūskas sugu, tai skaitā kobras un pitoni. Ir trīs bruņurupuču veidu, kas dzīvo Taizemē. Āzijas milzu bruņurupucis, kas var dzīvot vairāk nekā simts gadus. Ir aptuveni 310 ķirzaku sugas, ieskaitot gekonus, koku ķirzakas un ūdens pūķus.

Musoni un tropu meži aizņem aptuveni 25% no kopējās Taizemes platības. Musonu meži sastāv no cietkoksnes kokiem, viņiem krīt nost lapas sausajā sezonā, savukārt tropu meži vienmēr paliek zaļi. Bambusa un kokosriekstu palmas var atrast visā Taizemē. Taizemē, ir vairāk nekā 100 nacionālo parku. Kaojai Nacionālais parks, kas atrodas tikai 200 kilometru attālumā no Bangkokas. Šis nacionālais parks ir bagāts ar savvaļas dzīvniekiem, tostarp ziloņiem, lāčiem un eksotiskiem putniem. Doi Inthanon Nacionālais parks atrodas Taizemes ziemeļos. Tur jūs varat redzēt augstāko virsotni valstī. Šajā parkā var redzēt arī pamatiedzīvotāju ciltis, kā arī ūdenskritumus un orhidejām pilnus mežus. Khao Sam Roi Yot Nacionālais parks ir favorīts putnu vērotāju starpā. Sakarā ar atrašanas vietu piekrastē, šajā parkā ir purvs, kur ligzdojās daudzi ūdensputni un citi jūras dzīvnieki. Erawan atrodas Taizemes rietumu daļā. Tur ir septiņi daudzpakāpju ūdenskritumi un četras alas. Ir arī tropu lietus mežs, kas ir pilns ar savvaļas dzīvniekiem.

Kuri Buri
Kui Buri

Kui Buri Nacionālais parks

Kuri Buri nacionālais parks atrodas netālu no Birmas robežas. Tas ir atzīts par vienu no labākajiem galamērķiem Taizemes ceļojumos savvaļas dzīvnieku, īpaši ziloņu, apskatei. Ziloņu ganāmpulki bieži var peldēt pie laistīšanas dīķiem netālu no Pa Yang apakšstacijas, kas ir aprīkota ar savvaļas dzīvnieku novērošanas platformām. Lai arī apmeklētājiem ir atļauts parkā iebraukt ar savām automašīnām, Jums jāveic ekskursija ar gidu, lai izpētītu parka aizsargājamās teritorijas. Ekskursijas tiek veiktas ar pikapiem vai 4×4 automašīnām. Ja vēlaties nakšņot, varat iznomāt teltis vai vasarnīcas. Ja Jūs ieradīsities šeit no maija līdz novembrim, jums vajadzētu gaidīt daudz lietus. Sausākie mēneši parasti ir jūnijs un jūlijs.

Kaeng Krachan
Kaeng Krachan

Kaenas Kračanas nacionālais parks

Kaena Kračana ir Taizemes lielākais nacionālais parks, kas atrodas uz Tanintharyi dabas rezervāta robežas Birmā. Parks pārsvarā ir lietus meži, un tas ir slavens ar blīvu rīta miglu, kas parku apņem ar kalna virsotnēm, kas ap miglu mākoni pielīp ap decembri-martu, radot iespaidīgu skatu. Parks ir labi pazīstams arī ar daudzveidīgo savvaļas dzīvi, īpaši ar putniem un tauriņiem. Šeit ir identificētas vairāk nekā 400 putnu sugas. Ir arī daudz zīdītāju, piemēram, leopardi, savvaļas suņi, lāči un ziloņi. Jūs varat doties laivu braucienos pa vienu no parkiem, pa divām upēm vai lielu ezeru. Kaenas Kračanas nacionālais parks ir aizraujošs galamērķis dažādām aktivitātēm, tostarp pārgājieniem pa mežiem, putnu vērošanai, laivošanai vai vienas no parka augstākajām virsotnēm mērogošanai.

Khao Sam Roi Yot nacionālais parks

Šis nacionālais parks, kas atrodas Prachuap Khiri Khan provincē, ir ievērojams ar saviem kaļķakmens kalniem. Parka nosaukums nozīmē “kalns ar 300 virsotnēm”. Daudzi apmeklētāji šeit ierodas, lai apskatītu Phaya Nakhon lielu alu, kuras iekšpusē atrodas budistu templis. Parks ir arī populārs putnu vērotāju galamērķis, un šeit Jūs varat redzēt apmēram 300 putnu sugas. Janvāris un februāris ir īpaši labs gājputnu novērošanai. Ja Jūs uzturaties Hua Hinā, ir viegli organizēt dienas braucienu uz Khao Sam Roi Yot nacionālo parku.

Khao Yai
Khao Yai

Khao Yai nacionālais parks

Khao Yai nacionālais parks, kas atrodas Taizemes centrā, tika izveidots 1962. gadā kā pirmais Taizemes nacionālais parks. Šis parks atrodas Sankamphaengas kalnu grēdā, tāpēc tas ir populārs ceļotāju un kalnu alpīnistu galamērķis. Jūs atradīsiet arī citas ainavas, piemēram, zālājus un tropiskos mežus. Parks ir pievilcīgs arī savvaļas dzīvnieku mīļotājiem. Dažas sugas, kuras Jūs, visticamāk, šeit redzēsiet, ir gibboni, leopardi, pērtiķi un ziloņi. Lai arī tagad tas ir reti, ir pat iespējams pamanīt tīģeri. Parkā var atrast arī daudzus ūdenskritumus, no kuriem lielākais ir Haew Narok.

eravanas udenskritumi
Erawan

Eravānas nacionālais parks

Eravānas nacionālais parks atrodas Taizemes rietumos, Kančanaburi provincē. Viens no galvenajiem parka apskates objektiem ir Erawan Falls, septiņpakāpju ūdenskritums, kas nosaukts pēc hindu mitoloģijas ziloņa. Jūs varat uzkāpt šajā ūdenskritumā un peldēties baseinos. Šajā parkā ir arī vairākas alas, kuras varat izpētīt. Vienkāršākais veids, kā sasniegt parku, ir ar autobusu no Kančanaburi, kas aizņem apmēram pusotru stundu. Katru dienu kursē vairāki autobusi, līdz ar to šo ekskursiju ir viegli noorganizēt. Ja vēlaties Eravānas nacionālajā parkā pavadīt vairāk nekā dienu, va izīrēt bungalo.

Mu Ko Surin nacionālais parks

Mu Ko Surin ir aizsargāta salu grupa Andamanu jūrā, 60 km no cietzemes. Šīs salas piedāvā daudz lielisku snorkelēšanas vietu ar skaidriem ūdeņiem, satriecošiem koraļļu rifiem un daudzu veidu zivīm, jūras bruņurupučiem un citu jūras dzīvi. Ir arī dažas lieliskas vietas niršanai, piemēram, Richelieu Rock, pasaules slavenā niršanas vieta. Jūs varat doties organizētās ekskursijās uz šo jūras parku vai apmeklēt patstāvīgi. Dažas no salām piedāvā kempingu vai bungalo īri. Mu Ko Surinas nacionālais parks ir ideāls mērķis, ja vēlaties pavadīt laiku atpūtai pludmalē vai snorkelēšanai.

Mu Ko Ang Thong nacionālais parks

Mu Ko Ang Thong nacionālais parks Taizemes līcī ir jūras nacionālais parks, kas sastāv no 42 salām. Labākais veids, kā apskatīt šo parku, ir ekskursija pa laivu. Ir daudz vietu, kas ir piemērotas snorkelēšanai un niršanai. Ja vēlaties nakšņot vienu vai vairākas naktis, varat noīrēt teltis vai bungalo. Vairākās salās ir skaistas balto smilšu pludmales, bet citās ir kalni, kur varat pārgājienā baudīt lielisku skatu augšpusē. Papildus visdažādākajiem jūras dzīvniekiem salās var redzēt pērtiķus, ūdrus, mežacūkas un makakas pērtiķus.

khao sok parks
Khao Sok

Khao Sok nacionālais parks

Šis nacionālais parks, kas atrodas Surat Thani provincē, galvenokārt sastāv no lietus mežiem un džungļiem. Tas faktiski tiek uzskatīts par lietaināko vietu Taizemē, kas palīdz atbalstīt plašu augu un dzīvnieku daudzveidību. Papildus simtiem putnu sugu, parkā ir savvaļas kaķi, brieži, tapiri, ziloņi un kuiļi. Šeit varat atrast arī vienu no pasaules lielākajiem ziediem, arvien retāko Rafflesia kerrii, kas Taizemē dzīvo tikai Khao Sok nacionālajā parkā.

Similian
Similian

Mu Ko Similan nacionālais parks

Nacionālais parks Mu Ko Similan ir vēl viens Taizemes jūras parks – 11 salu arhipelāgs, kas atrodas 70 km attālumā no Andamanu jūras krasta. Šīs granīta salas ir tikpat skaistas virs ūdens kā zemāk, virs tām ir lietus meži, tās ieskauj baltas pludmales un bārkstis ar koraļļu rifiem. Laika posmā no decembra līdz aprīlim ūdeņi ir ļoti skaidri, tāpēc ir labs laiks snorkelēšanai un niršanai. Dažās salās, piemēram, Ko Miang un Ko Simlan, ir viesnīcas un restorāni. Ir vairākas kompānijas, kas piedāvā niršanas tūres pa salām. Dažos no tiem vairākas naktis varat atrasties uz laivas un dienu laikā doties niršanas ekskursijās.

ao phang nga, taizeme, таиланд
Ao Phang Nga

Ao Phang Nga nacionālais parks

Nacionālais parks Ao Phang Nga ir jūras parks Taizemes dienvidos, Phang Nga provincē. Šajā parkā ir diezgan daudz ko redzēt, tāpēc ir labi, ja šeit varat pavadīt vismaz dažas dienas. Parks ietver 42 karsta salu līci ar daudzām skaistām pludmalēm, dramatiskām kaļķakmens klintīm, alām un lagūnām, kuras izpētīt. Vispopulārākā vieta ir Džeimsa Bonda sala, jo šeit tika filmēta filma “Cilvēks ar zelta pistoli”. Ja Jums patīk pētīt alas, Jūs  jādodas dienas braucienā uz Koh Panak alu, kurā var iekļūt tikai ar laivu.

Ieskaties ceļojumā!

Cenā iekļauts lidojums
2024/2025 SEZONA!

Puketa – Krabi

No€1,389
10.11.24-23.11.24 / 18.11.24-30.11.24 / 25.01.25-08.02.25 / 16.02.25-03.03.25
Lidosta Rīga
Izbaudiet gleznainās pludmales un kristāldzidru jūru, izpētot Andamanu piekrastes skaistumu.
0
SEZONA 2024/2025

Pataija – Kočanga – Bangkoka

No€1,369
04.11.24-16.11.24 / 14.11.24- 25.11.24 /21.12.24-03.01.25 / 21. 01.25-03.02.25 / 31.01.25-13.02.25
Lidojums no Rīgas līdostas
0
khao sok, čeolan, као сок, чеолан
2024/2025 SEZONA!

Puketa – Khao Sok – Krabi

No€1,589
10.11.24-23.11.24 / 18.11.24-30.11.24
Rīgas lidosta
0
ceļojums uz taizemes ziemeļiem: garkaklaino sieviesu ciems
SEZONA 2024/2025

Taizemes Ziemeļi (Čiangmaja un Čiangraja) ar atpūtu Kočangas salā

No€2,139
04.11.24-16.11.24
Rīgas lidosta
0
Krabi, Taizeme, Таиланд
SEZONA 2024/2025

Ceļojums apkārt Taizemei: Pataija -Bangkoka – Krabi – Puketa

No€1,739
14.11.24- 05.12.24 / 21.11.2024-05.12.2024 / 01.02.25-16.02.25
Rīgas lidosta
0
Kambodža, Ceļojums uz Taizemi, Тур в Таиланд, камбоджа
Divas valstis vienā ceļojumā

Pataija – Kambodža – Kočanga – Bangkoka

No€1,939
04.11.2024-16.11.2024
Lidojums no Rīgas
0
SEZONA 2024/2025

Pataija – Kvai Upe – Kočanga – Bangkoka

No€1,489
31.01.25-13.02.25
Lidojums no Rīgas
0

Sazināties ar mums!

Ja Jums ir kādi jautājumi, droši dodiet ziņu!

    ×

    Visas vietas ir aizpildītas

    Diemžēl uz izvēlēto ceļojumu vairs nav brīvu vietu.
    Sazinieties ar mūsu menedžeri un mēs palīdzēsim jums atrast ceļojuma variantus, kas atbilstu jūsu vēlmēm.
    KONTAKTI

    GDPR

      Call Now Button